• B0nFire
    Ez egy bullshit! Egy évtizede még tele volt a web olyan oldalakkal, ahol minden felhasználó olyan csicsás fontot használt, amilyen neki tetszett, csak éppen az olvasónak ugrott ki a szeme tőle. Így szépen, az idők folyamán letisztultak a betűtípusok is. Csak olyanok maradtak, amelyeket nem fárasztó olvasni. És egyébként is a cifra fontok használhatók dekorációs célra, de nem ajánlott mondjuk western típusú vagy gót betűkkel megtölteni egy tartalmat, mert garantált, hogy senki nem fogja elolvasni.

Még ezt is soknak találom. Miért kell Courier font a szövegdobozba, hogy aztán a weboldalon megjelenő font már Arial vagy Tahoma legyen. A Times féle talpas betűnek meg a könyvben van a helye. Képernyőn olvasni fárasztó. Éppen megfelel a célnak az Arial, a Tahoma vagy a Veranda és ezek testvéreinek használata. Az Adobe Calson Pro meg Adobe Garamond az eredeti Calson Pro és Garamond fontok lekoppintása. Gyakorlatilag szinte megkülönböztethetetlenek. Akkor miért kéne annyit fizetni érte?

Anno kerestem a Parental Advisory fontját

és meg is találtam: Helvetica. Csak éppen mi a frászért nem lehet egy ilyen egyszerű fontot ingyenesen hozzáférhetővé tenni? [b]Mi kerül ezen a szar fonton $29.00-ba? Inkább megszerkesztem egy vektorgrafikus fontszerkesztőben a saját betűtípusomat, de betűért elvből nem adnék egy büdös vasat se! Még akkor sem, ha egy évig rajzolgatom a sajátomat.