• winnie
    #9
    "Azért az állításod (hogy a mozi jobb üzlet lenne, mint valaha) így nem igaz. "

    épp ezért fogalmaztam így. az iparág egyre csak gyarapodik. mindig is voltak sikeres és kevésbé sikeres filmek, de egészként kell kezelni, hiszen a sikerfilmek tartják el a kisebbeket.

    " (Európában meg, ahol később van egy-két fontosabb filmnek a premierje, éppen a warez miatt esik vissza a nézettség - itthon pl. pont ez a helyzet)."

    a warez miatt nem esik vissza semmilyen nézettség. aki letölt, amúgysem megy moziba (az esetek többségében), aki moziban akar nézni valamit, az meg is nézi moziban. (több példa is van arra, hogy egy késő film siker volt akkor is, mikor már volt dvdrip, míg egy világpremier bukott)

    ezt, hogy a warez hat a mozis bevételekre, a magukat fontosnak képzelő warezelők találták ki. azt akarják képzelni, hogy ők számítanak. Hát, nem.

    a warez hat a zenevásárlásra, hat a dvd-k eladására (nem mintha utóbbi nem prosperálna veszettül), de a mozira nem, max annyi a hatása, hogy ha egy film itthon világpremier (és szinkronos), akkor sokkal többen letöltik. így azt el is lehet felejteni, hogy ha késik egy film, akkor amiatt csökken a bevétele. épp hogy akkor maximalizálódik a letöltés, ha valami világpremier. a letöltőnek úgy kell a kamerás verzió, mint másnak egy falat kenyér.