• Polemius
    #20
    cateran:

    Egyrészt ha a sz@r bort nem tudod eladni, azt ne arra fogd, hogy más ingyen adja a borát.
    Másrészt ezen az alapon a többi bortermelőt is börtönbe csukathatnád.

    Egyébiránt pedig kicsit gondolkodj el:
    Ha az emberek x pénzt keresnek, és ennek y hányadát költik el filmekre, akkor azon nem fog változtatni sem az, ha letöltik a filmet és kiírják lemezre maguk, sem az, ha nem teszik. Ugyanannyit fognak elkölteni körülbelül. Legfeljebb a megoszlása változik. Ami rossz film, azt egyszer esetleg megnézi, talán még ki sem írja lemezre. (Mindazonáltal ez is generál közvetve bevételt a gyártóknak.) Ami meg tetszik neki, azt megnézi moziban, kiírja lemezre, stb.

    Ezek a szervezetek viszont úgy próbálják beállítani, hogy ha nem lenne letöltögetés, akkor annak az y összegnek többszöröse vándorolna a zsebükbe. Pedig ez nyilvánvaló marhaság. Nem fog senki inkább dvd-t venni, mint kenyeret az asztalra.
    Arról nem is beszélve, hogy ha valaki utánaszámol ezeknek a kamu adatoknak, hamar rájön, hogy szerintük másolás, töltögetés nélkül egyenesen az össz. megtermelt jövedelemnél is több járna nekik!

    Szóval gondold csak végig: mennyit költesz szórakozásra havonta átlagban?
    Ha nem töltenél le semmit, akkor mennyit költenél?

    Arról nem is beszélve, mekkora kárt okoznak az elavult szerzői jog rendszere mögé bújó szervezetek a kultúrának, az egész emberiségnek.