VLAN alapú WLAN
  • Dj Faustus #14
    "Nem igazán értem, hogy mi nem érthető azon amit leírtam."
    Maga a cél - vezetéknélküli hálózaton levő hosztok sebességlimitje - érthető, csak a körülmények nem.

Környezettől függően (SOHO, vállalati hálózat, Internet-szolgáltató) változhatnak a kritériumok, így a felhasználható eszközök köre is.
    No meg egyébként is kíváncsi(ak) vagyunk, mire kell neked ilyen már ha nem vagyok/vagyunk indiszkrét(ek).

"Egyébként tök jo amit leírtál, csakhogy ez pl 6-7 v akár 20 host esetén nem hiszem, h megvalósítható."
    Közel 1000 hosztot tartalmazó szolgáltatói hálózat - hosztonként szabályozható sávszélességgel - elegendő referencia?

"Ezért be akarnánk őt sorolni az alacsonyabb prioritású VLAN-ba. Viszont ez kézzel, porthoz való hozzárendeléssel nem tudjuk, illetve MAC cím alapján se."
    Ha a meglevő hálózatban levő hosztok MAC címeit ki tudod bányászni, akkor az újonnan felcsatlakozók elszeparálhatóak (mivel nem az ismert-MAC címmel jelentkezik fel a hálózatra).

Ha ez nem lehetséges marad a Radius (+PPPOE, de a Radiusos azonosítás sok mindenre jó, VlAN-ba is lehet vele sorolni).