VLAN alapú WLAN
-
madik #13 Szia!
Nem igazán értem, hogy mi nem érthető azon amit leírtam. Azt azért hangsúlyozni szeretném, hogy ez csupán elméleti sík, szóval nem rendelkezem semmilyen eszközzel (az, hogy ez megvalósításra kerül e, vagy hogy végül is mennyi lesz belefektetve, meg nem az én dolgom).
Egyébként tök jo amit leírtál, csakhogy ez pl 6-7 v akár 20 host esetén nem hiszem, h megvalósítható. Ezért van a VLAN-os ötlet (és szorosan e mellett kellene maradni)
Azt írtad:
"A vezetéknélküli interfészre csatlakozó hosztokat azonosítanod kell.
"
Ezen lenne leginkább a hangsúly. Tegyük akkor fel azt, hogy van már egy meglévő vezeték nélküli hálózatod (x számú géppel), pl két VLAN-ra felosztva (egyikben a gerinchálózat, a többi meg a másikban). Csatlakozni akar egy újabb gép, aminek gyenge a jele, és nem szeretnénk, hogy nagyon lerontsa a többi gép sávszéljét. Ezért be akarnánk őt sorolni az alacsonyabb prioritású VLAN-ba. Viszont ez kézzel, porthoz való hozzárendeléssel nem tudjuk, illetve MAC cím alapján se. És itt jön a kérdés, hogy ha ezeket nem tudjuk, akkor mi alapján lehet őt besorolni vmelyik VLAN-ba?
Elég sok időt tölöttem ennek kapcsán keresgéléssel (hogy pl jelerősség alapján lehet e), de semmit nem találtam.
Remélem már egy kicsit tisztábban leírtam a problémát :)