JeD#14
DarkLaca: nomen est omen, most erre mit lehet mondani? :(
Neked is meg B0nfirenek is... mi a fene bajotok van? Zavar az, hogy ő oda jutott el, ahova sosem fogtok? Pláne úgy, hogy nő? :) Szánalmas, ahogy rögtön a "fapina" és társai jönnek elő.
B+ az egyenlőség nem azt jelenti, hogy mindenki ugyanazt csinálja, hanem, hogy meglegyen a lehetősége, ha akar! (De joga lehet rá! :D) A nő biológiailag arra van csinálva, hogy gyereket szüljön, és nem arra, hogy 100 kilós köveket cipeljen. Igaz, a férfi sem, de erre lehet pl. jó megoldás a robotika, csakhogy a másik zseniális véleményeteket is érintsük.
A fenti probléma viszont nem áll fent intellektuális pályán. És lehet mondani, hogy a nőknek a humán pálya jobban fekszik, de ha körülnézel az egyetemeken, még kémia-biológia tanszékeken is rengeteg lány tanul. Miért van vajon az, hogy matematika (de még az sem annyira) és informatika (ez nagyon durván) csak a kivétel? Illetve a "felsőbb" (professzori) tisztek? Ebből is látszik, hogy itt inkább társadalmi gátak vannak, és nem biológiaiak. Pl. az, hogy a lányokat elbátortalanítják az oktatás során a matematikával szemben (lásd itt :)).
Férfi tanároknak meg egyáltalán nem kell küzdeni az elismerésért, ezt a hülyeséget honnan veszed? Sőt, ami férfi tanárt én láttam, mindig nagyon tisztelték a női kollégái. Az lehet, hogy egy _fiatal_ férfi tanárnak tepernie kell, de szerinted ez különbözik a fiatal nőknél?!
Na mind1, felesleges is folytatni, én biztos nem fogom. Amíg ilyenek lesznek, akik nem is akarják látni a problémát, addig én csak szurkolni tudok a néninek. :)