• BlackRose
    #8
    Létezik megoldás, nem gondolod, egy dolog egy GMail cím és más dolog egy üzleti alkalmazás a felhőben :) létezik enkripció, senki sem mondta, hogy az adataid kopasyon kell, hogy üljenek az adatbázisban. Ugyanakkor még ha nem is igy van, a törvény tiltja, hogy olyan információhoz férjen hozzá valaki ami nem az ő dolga, egy vállalkozás amely felhő szolgáltatást nyújt, túl nagy kockázatot vállalna ha nem tartaná be ezeket a törvényeket. De mondom, törvény ide vagy törvény oda... az enkripció az biztos modszer az adatok titkoságának megörzésére.

    Egyébként a #7-ben sok mindenben igazad van :) ezért ha szabad a piac és választhatsz, több (nem 2-3 hanem tényleg több) szolgáltató között, akkor azok a szolgáltatók amelyek nem becsülik a szabadságot és esetleg visszaélnek "hatalmukkal" hamar csődbe mennek.

    Egyébként nem lesz ez kiterjesztve mindenre, a piac csak ott fogja alkalmazni ahol értelme van, a többi csak barom hülye média duma. A felhő nem a desktopot fogja felváltani (ez csak hülye duma), hanem az in-house IT-t, és a kis és közép Datacentert.