• khiraly1
    #19
    > Eredetileg 5 MPixeles képeknek is lehet növelni a tömöritését utólag szgépen
    > hogy kissebbek legyenek. A 8mpixeles képeimből (eredetileg 4-5 mb) is tudok
    > csinálni 500kb-osakat könnyedén (ugyancsak 8 MP).

    Nekem az a tapasztalatom, hogy egy 5MP-es gep kepet, 3MP-se kicsinyitve sokkal szebb, mint egy 3MP-es geppe. Es ugyanez igaz a 8MP-es kepeimre. Tehat a 8MP-es kepeim lekicsinyitve 5MP-se es osszehasonlitva az 5MP-es Canon PS G5 kepeivel, alapvetoen szebbek. (nincsen meg az az elmosottsag, digitalis szenzor hatasa, kepzaj). HA nem egnek ki a kepek (kiegett keppel nincs mit tenni, azt akarhova kicsinyitheti az ember ....)

    > G5nek a kissebb felbontásából és nagyobb szenzorából adódóan jóval nagyobb a
    > dinamikatartománya mint az újabb szappantartóknak igy ritkábban égnek ki a
    > képek. Ez a gép szerintem ideális lehetne neked az akkutól eltekintve. Az
    > hogy nagy és nehéz az nem szempont, mert az sx100 se épp utrakompakt, a
    > felbontásról pedig már irtam.

    A G5 ketszer nagyobb sulyban is es meretben is (vastagsagban mindenkepp).
    Az SX100 meg a zsebben hordozhato kategoria, mig a G5 az sehogyse megy bele.

    Szoval nalam az SX100 a zsebben hordozhatosag felso hatara;) Annal egy mm-nel se vennek nagyobbat.

    Es a G5-tel mindenkeppen szivas, hogy kulon tolto es akksi jar hozza. Tehat viheted a fenykepezovel megegyezo meretu toltot is magaddal. Es termeszetesen mindig a "legjobbkor" merul le. Mig az SX100-nal van 2db cerka elem a gepben, es meg 6 fert a tokja elso zsebebe (+szemuvegtorlo kendo). Ha ezek mind lemerultek, az elso benzinkutnal kaptam plusz elemet hozza.

    Szoval fenykepezonel alap elvaras a cerkaelem, az usb csatlakozo (abbol is van a penztarcaban egy 2cm hosszu), es SD kartya (mar a mobilomban is 2GB-os uSD van). Igy a sorbol kapasbol kiesett az osszes Sony gyartmany(sd kartya), panasonic es olympus joresze (akksi), maradt a nikon es a canon. Bar a nikonnal is vigyazni kell.

    Nem egyszeru ez na. Ha az SX100-ba tettek volna egy CMOS szenzort a kijelzot gumi bakokra ultettek volna (ahelyett, hoyg fixen hozzacsavartak volna a hazhoz), akkor az lenne az *almaim* gepe.

    Ebayrol vettem pot-LCD-t hozza 40USD-ert. MEgjavitom, es 2-3 evig elfelejtettem ezt a fenykepezo mizeriat. Hatha addigra mas lesz a vilag...