BenceYCE#33
Én kis naív azt hittem, hogy ebben a liberális netben a liberálisok akarnak még több tőkét szerezni a művészi alkotásnak mondott "remekműveikért", de most már tudom, hogy nem a pénz veérli Őket, hanem az igazság és az erkölcsösség. Szerintem törődjenek bele, hogy ami digitális, az másolható. Vagy csak ne kérjenek könnyfakasztó árakat egy egyjózenésmásik19számszar albumért vagy egy egyszer sem nézhető filmért. Vagy tudok jobbat! Csináljanak olyan munkát ami hasznos. Pl. elmehetnének dolgozni is!?!?! JAJJ!! Hát nem azért tejeltünk a kiadónak, hogy a mi drága egyetlen gyermekünknek trógerolnia kelljen. Ajánlom figyelmedbe, hogy komolyan foglalkoznak a témával, mert sok fórumon felvetődött a kérdés, hogy a zene és filmipari válság bizony egyre súlyosabb. Pl. Gondolom megtalálod ennek filmes megfelelőjét is. De érdekes ebből a cikkből ez az idézet is: "számos kérdést is fel kell tennünk magunknak: elég vonzó legális ajánlatok találhatók-e most a piacon?" Abból nem kérnek, hogy letölthesd meghallgatásra az albumot. Sőt még abból sem, hogy ezután a 19 szar mellől megvedd azt az egyet amire kisebb-nagyobb erőlködéssel, de ráhúzható, hogy már-már zene. Mert így nem tudják eladni 5-8k-ért az egészet mint "remekmű" és csak 1-2 USD/EUR bevételük származik belőle. Rögtön kellene még dolgozni is, hogy ebből megéljenek. Vagy vegyük a filmipart! Letöltenénk Youtube-ról fillérekért elfogadható minőségben és csak akkor vennénk meg BD-n vagy DVD-n, ha egy kicsit is úgy érezzük, hogy nem egy egyszer nézhető filmmel van dolgunk. Nekem már az is tetszene, ha a 8 napon belüli szerződéstől való elállás jogán visszavihetném a boltba a "remekművet", hogy kösz de nem ezt akartam megvenni.