• bakagaijin
    #6
    Ha valaki otthonról dolgozik akkor általában meg is követelik a titkosítást. Őrületesen nagy felelőtlenség lenne a bank részéről ha nem így menne, és titkosítás nélküli felületen elérhetné a kódbázist bárki.

    Szóval itt valami kemény maszatolás zajlik. Első blikkre ezt tudom elképzelni: van egy szoftverfejlesztő cég, kemény túlórákkal, tehát sokan távolról dolgoznak (gondolom repository-klónokon, vagy akármi). És ezekből került ki valahogy egy másolat a netre. Mivel a bankon belüli repo valamelyest védve van, de a laptopok már valószínű jóval kevésbé. Simán el tudom képzelni, hogy egy kihalt és kidobott vagy szervízbe került winyóról került ki a cucc. Vagy egy azonos hálózaton levő zombisított gépről: a családban három gyerek van, sok user, kevés gép. Egy kis cheaterrel / trainerrel / messzendzserről beszívott cuccal máris ott a trójai az egyik gépen az otthoni hálózaton.

    Akihez pedig a cucc került nagy eséllyel nem is tudta mi jött, idő kell amíg kibogarássza valaki egy cucc mire szolgál, ha egyáltalán érdekli... Ebben a sajtó most nagy segítéségére van :). Nem kell itt összeesküvés elméleteket szőni, szerintem sokkal prózaibb a történet.