• AND OR
    #3
    Ez van. Rajtad kívül, viszont mindenki mást érdekelnek.

    Amúgy én már konkrétan kirakatban is (!) láttam már (laptop bolt a Teréz körúton) Sony Vaio netbookot, méghozzá bordó színben, és az 1366x768-as felbontás sem újdonság, mivel ha jól emlékszem, akkor az említett Sony "netbook" mellett a DELL egyik netbookja is tudja ezt. Ami viszont -számomra legalábbis- igazán odab@sz az a Vye Computers S41-es netbookja, ami ugyan "csak" 1024x600-as, viszont mindezt 7"-en (!) , csak sajna nem SSD-vel, van szerelve, különben biztos, hogy ilyet vettem volna.

    Árban se túl előnyös: 200e Ft

    Árban (most csak a Teréz körúti árakból tudok kiindulni) legalábbis az ASUS vezeti magasan a mezőnyt, mivel 60 ropi környékén kapunk garanciálisan netbookot, a 900-as szériából, ráadásul ezek SSD-vel vannak szerelve, ami netbook esetében nem elhanyagolható szempont.

    A DELL netbookjának a jó ár (83 ropi) mellett van még néhány előnye:
    az egyik, hogy gyönyörű Crystal Bright kijelzője van, a másik hogy 1 helyett (ami a netbookoknál ma még döntő) 2 giga rammal adják, a harmadik pedig, hogy a WLAN és a memkártya-foglalat mellett még BlueTooth is van benne beépítve.
    (Azt megjegyzem, hogy ezek nem az 1366x768-as DELL netbookok)

    A Sony gépe ugyanebben a boltban 600 pénz (!) , ami egy "kicsit" lehúzás, viszont ezért cserébe egy picit nagyobb a kijelzője (10.1", 1366x768) 4 giga DDR3 ramos, 128 giga SSD-s,ja és Core2Duo procis, valamint még egy DVD Dual Layer író is azért még szorult bele. Ami miatt inkább "csak" Subnotebook, mint netbook. Vagy hívhatjuk bárhogy főleg 6 killerért :)

    A Sony nagyon el van szállva magától, bár nem kétlem, hogy jó minőséget gyártanak, de manapság már bármilyen konfigot, amin lefut a MEMtest, gyakorlatilag stabil gépnek és masszív vasnak lehet nevezni. Nos ha az ASUS, ki tudja hozni úgy a gyengének nem nevezhető konfigjait 60e Ft végfelhasználói árból , akkor a Sony , csak a márkaneve és a nagy arculata miatt nem ér annyival többet.