• B0nFire
    Hiszed vagy sem, de annyira kedvezményes biztosításom van - és éppen a fenti betegségek teszik ezt lehetővé -, hogy nem is tudom, hogy éri meg nekik. Lakás és baleseti biztosítás egyben, ami szinte mindenre fizet! Sőt! Akárhányszor kórházban kezelnek, a biztosító utólag ez után is fizet, és ez a táppénzen kívül jár, tehát plusz pénz! Eddig nyakam rá, hogy ők többet fizettek ki nekem, mint én befizettem, de valahogy nekik mégis megéri. Felteszem, azoknak a befizetéséből, akiknek nem sűrűn kell kifizetni, bőven fedezi a magamfajta "csapágyasok" kifizetését.

Szóval hidd el, mindenből lehet tőkét kovácsolni, mert biztosítóból is van ilyen, meg olyan. Nekünk kell választani.

Amiket leírtam, abból következtetni lehet arra is, hogy akárhol én nem is tudok elhelyezkedni. De vannak (igaz kevés) úgynevezett "védő munkahelyek", ahol azokat foglalkoztatják, akiknek megváltozott (csökkent) a munkaképességük. Az ilyen cégek hatalmas állami támogatást élveznek, mert olyan embereket juttatnak munkához, akiknek egyébként szociális segélyt kéne kifizetni a nyugdíjbiztosító által. Tehát nekem nem is kell pályáznom az XYZ zrt-nél állásért, mert azt tudom magamtól is, hogy úgysem tudnám betölteni normálisan. Védő munkahelyre pedig mindig felvesznek, mert támogatást kapnak utána. Én pedig termelhetek.

Itt ua. a helyzet, mint a biztosítóknál. Munkahely is van ilyen is, meg olyan is. Nekem kell tudni, melyik a nekem való. És én tudom is.

Tehát végül meging oda lyukadtunk ki, hogy ezzel ki és hogyan tud visszaélni? Te mondtál két példát, én mindkettőt megcáfoltam.