• B0nFire
    #11
    Néhány kérdésem lenne:

    "és a sógorok általában érdeklődve szemlélték a német eseteket." - Miféle sógorok? Hogy jön ez ide? Kinek a sógora???

    "Az állandó videós megfigyelés sérti az emberek méltóságát. A munkaadónak egy ilyen akcióhoz előzetesen engedélyt kellett volna kérnie a testülettől." - Az utcai térfigyelő kamera sérti az emberek méltóságát. A felszereléshez és használathoz a rendőrségnek előzetesen engedélyt kellene kérnie a járókelőktől. Megáll az eszem. Engedélyt kérünk: "Kezicsókolom! Meg tetszenek engedni, hogy rejtett kamerával kukkoljuk magukat? Igen? Köszönjük szépen."

    Mi van akkor, ha megtudják az egészségügyi adataimat? Abból is azt, hogy mennyit vagyok táppénzen! Ehhez még kémprogram sem kell, mert a bért az alapján számfejtik, hogy hány napot dolgoztam a hónapban, és a táppénzt is az alapján folyósítják, úgyhogy ezt nyilván is kell! tartani. Ez olyan adat, amihez bárki a legálisan hozzáférhet. És mi van akkor, ha megtudják, hogy milyen nyavalyáim vannak? Semmi.

    "Ez az összeg azonban a munkatársak esetleges kártérítési perei miatt később tovább nőhet." - Én a cég helyében a bíróságon kötelezném a munkatársakat, hogy ugyan regéljék már el, miféle (anyagi) kárt szenvedtek emiatt. Ugyanis ha nem anyagi kár érte őket, nem kötelezhetők anyagi kártérítésre. Kötelezhetők viszont nyilvános bocsánatkérésre. Azt megkapják. Lakjanak jól vele.