A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
TDantes #642 Végig olvastam...mit akarsz belőle kihozni?
,,Arról lehet szó, hogy valamikor egy még meg nem határozott időben nyelvcsere történhetett, talán az az Ural környéki
területeken, talán a keleti. Talán a nyugati oldalon. De ezzel nem értünk a történetünk „végére," mert S Hymet Idézve: Egy történet
sem az elején kezdődik." Bizony, ha tovább lépünk visszafelé a múltba, Őstörténetünk valahol Belső- Ázsiában türk (török) mongol,
( japán) rokonok körében halad visszafelé."
Erre gondolsz? Igen. Lehetséges. Nincs bizonyítva. De már ezt is elmondtam én is. Nem nagyon értem mit akarsz ezzel.
"A 19-ik századig a magyar köztudatban és tankönyveinkben egyértelmő volt a -hun-magyar rokonság, a Belsı-Ázsiai eredet. A
történeti források igazolják, hogy a hunoknak nevezett népcsoport valamikor az idıszámításunk kezdete elıtt 4 - 300 évvel Kína
szomszédságából indultak történelmi útjukra, ahol is sok-sok népet, népcsoportot vontak hatókörükbe. E vonatkozásban mégiscsak a
legnevesebb kutatónk Vámbéry és Stein Aurél mellett Körösi Csorna Sándor, aki Belsö-Azsiában kívánta megtalálni a magyarok
ıshazáját. „ Turani zmu s"
Újabb ıstörténetünk górcsı alá vette azokat a szálláshelyeket, ahol a vándorlásunk során
megfordultunk, pontosabban valamiféle szövetségben egy ideig ott éltünk.
Ezek közül İstörténetünk szempontjából jelentıs Közép-Ázsiának az része.
Turáni- Alföld, a
Káspi-tenger, Aral-tó és a Tien-san hegység közötti hatalmas füves terület.
Itt élt és vonult át a szkíta, a szarmata, alán, pártus, hun, avar, türk, és magyar."
Erről is beszéltem. Igen...valamilyen szövetségben ott éltünk. Nagyon nem mindegy, hunok vagyunk, vagy valamilyen szövetségben ott éltünk.
És mivel egy ideig a hunok voltak az uralkodó nép, az összes többi nekik volt alárendelve...ezért lehetséges hogy mint alárendelt nép szerepelnek az ősök. Ez is egy fajta szövetség.