A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)



Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • savaz
    #6401
    Itt valakivel mindíg elszalad a ló.
    A régészek jelenlegi álláspontja, hogy a honfoglalás kori régészeti leleteket az Urál hegység déli részéig, az ázsiai oldalig tudják visszakövetni. Onnan vándoroltak át az Urál európai oldalára a Káma, Bejaja folyők völgyébe, onnan Etelközbe (Dnyeper vidéke), majd a Kárpát medencébe. Kultúrájuk erősen törökös volt és vezető rétegük eltörökösödött, vagy török volt.

    A nyelvészeti álláspont hogy a magyar nyelv az Urál túloldalán vált ki a az ugor alapnyelvből. Sok hatás érte délről. A földművelés és az állattartás alapszavai indoeurópai eredetűek , majd erre jött rá egy jelentős török, és végül egy szláv hatás.

    Török Tibor is azt mondja, hogy a honfoglalás kori vezető réteg anyai oldali genetikai összetevői alapján az európai (finn is) észak-európai, eurázsiai (összesen több mint 60%) 30% kelet ázsiai, 6 % kaukázusi.
    A 30 % kelet ázsiai az egykori hun birodalom nyugatabbi területére vezethető vissza.

    Ebből jelenik meg az a végkövetkeztetés, hogy hunok voltak, ami ordas nagy csúsztatás és ezért támadják, szerintem jogosan. A kutatás többi részét (a genetikát) azt elismerik minden további nélkül.

    Általános szokás a magyarságban, hogy messzebbről szomszéd falu, szomszéd ország házasodnak. Az Árpádok családfáján pl. alig találunk magyar feleséget. Saroltot, István anyját annak tekintik, de akkor az erdélyi Gyulák területe akár önálló államnak is tekinthető mert pl. önálló külpolitikát folytatott. Az Ázsiai Hun Birodalom uralkodóit is kínai hercegnőkkel próbálták megszelidíteni. Tehát, ha Atilla egyenes leszármazottja vagyok, akkor nem is hun vagyok hanem Han kínai.

    Az egykori hun birodalom területén nem csak a Hunoknak volt birodalmuk AD 400 és 1000 között, hanem az Avaroknak, a Türköknek az Ujguroknak is. De ezek a birodalmak sem Hunokból, Avarokból, Türkökből álltak, voltak ott egyéb népek is bőven (onogurok, kazárok, besenyők, burjátok etc.)

    Szerintem ezeket az ismereteket a saját súlyuknak megfelelően kellene kezelni és nem kiragadni egy jól hangzó nevet és azzal nagyzolni. Török Tibor is kimondja, hogy a keleti hatás igazából bárki lehet, és még mindíg csak 30%-ról beszélünk anyai oldalról.
    Utoljára szerkesztette: savaz, 2019.04.06. 14:19:55