A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • TDantes
    Na most, ezt nem értem. Árpád az biztos hogy nem élt 5000 éve...de a népe hogy? Ha én Árpád népéről beszélek, akkor a honfoglaló magyar törzsekről beszélek. Ez így szokták mondani. De mindegy, ezt hagyjuk is, ne a szavak jelentésén lovagoljunk, legyen úgy ahogy te mondod.

Azt senki nem mondta, hogy egy népből alakult ki a magyarság, soha. Semelyik elmélet, még a finnugor sem állít ilyet.

Ellenben a szabírokat akkor sem értem. A szabírok 5.-6. században a pusztán élő, valószínűleg török nép.
    Akkor, hogy kerültek évezredekkel korábban a sumérokhoz? Mit csináltak a közben eltelt időben?

Ja, és oké hogy te ezt elmondod, de forrás? Bizonyíték?

Mégis honnan veszed, hogy szabírok voltak Mezopotámiában évezredekkel ezelőtt?
    Az édeskevés hogy te erősködsz hogy így van...ezt bárki mondhatja.

Én viszont inkább fogadom el a hivatalos történelmet, amit bizonyítékokkal, érvekkel támasztanak alá, ami logikus dolgokon alapszik.

Itt nem csak a magyarokról vagy az MTA-ról van szó.

Sumérok? A sumérok származásáról nem tudunk semmi biztosat, az egész világán mindenütt így tanítják, mondják, a történészek. Mind tévednek?

Ja igen. És amint mondtam már, igen nehéz bizonyítani, hogy őskárpáatiak, vagy szabírok, vagy akárki más, hatott volna a sumérokra, ők lennének az őseik.
    Úgy lehetne a hatás bizonyítani, ha mondjuk elő kerülne, egy őskárpáti város...ami hasonlít a sumérra..és ebből látszana , igen ez hatott arra...ebből alakult ki az.

De ilyesmi nincs!