kvp#13
"1995-ben láttam olyan modelt, ami kazetta nélkül kisebb volt mint maga a kazetta. Egy ellemcserével (2db!) ment egy hétig is, fogta a rádió mellett a TV csatornák audió sávját(?), még a közeli kábeltévékét is ... a gazdája elötte 23- évvel vette kint tókióban."
A 23- ev valoszinuleg 2-3 ev akart lenni, de a tobbi igaz. En is lattam, vicces volt, hogy a kazetta kilogott belole, mint egy autoradiobol, de az csak lejatszani tudott. A tobbit meg ugy oldottak meg, hogy a tv es a kabel tv is fm formatumban adja a hangot, tehat ha egy fm radio kepes a szabvanyos savon kivulre is hangolni, akkor kepes venni a tv-k es a tobbi fm modulacioval sugarzo ado jeleit is. Egyebkent az otlet jo, kar hogy manapsag altalaban szabvanyos cuccokat gyartanak, pl. nem tudom miert ne hallgathatnank a bolti radionkkal a mentok, a rendorok vagy a legiiranyitas frekvenciait, ha a egyszer a szabvany ugyanaz.
ps: Nekem is van valahol otthon egy kis 10 inch-es 480p-s szines lcd kijelzoju laptopom, ssd meghajtoval meg 1992-bol, ami mostanaban egy kis ketlabu robot hordozhato konzolja. Noname katonai keszulek terepbarnaban, de toshiba alaplap van benne passziv hutesu ibm 486slc processzorral. Mar akkor is tudtak ilyen kis laptopokat gyartani, csak meg nagyon dragak voltak.
ps: A sony nagyon elszurta a marketinget, kb. mint anno a xerox az alto-ket. Az egyetlen sikeres uzletaguk a mobiltelefongyartas, mert ott kepesek profitot termelni. (a jatekkonzol es medialejatszo piacon viszont nem)