• B0nFire
    #5
    Na, helyben vagyunk; már megint a számítógépesek tehetnek mindenről. Ők szennyezik a környezetet, őmiattuk pusztulnak a cetek és olvadnak a jégsapkák. Abba nem gondolnak az efféle cikkek szerzői, hogy ma már fingani sem lehetne pc nélkül, mert az egész gazdaság, kereskedelem, szórakozás ésatöbbi erre épülnek.

    A múltkor azt mondja egy cikk nagyképűen, hogy Ha a világ valamennyi PC-jét csupán egyetlen éjszakára kikapcsolnák, annyi energiát takaríthatnának meg, amennyivel több mint 30 évig lehetne gondoskodni az Empire State Building világításáról. A hozzászólók pedig rámutattak egy-két kényes pontra, hogy tulajdonképpen maga az Empire State Building világítása is eléggé pazarló; miért nem lehet azzal kezdeni valamit? Vagy az egész éjjel világító óriási hirdetők és a többi. Ezt persze nem lehet megírni, mert ez a gazdasági érdekszféra valagában vájkálna. Egyszerűbb a userre mutogatni, hogy "Temiattad van világgazdasági válság, mert standby-ban hagyod a tévét, meg a modemet!" Nem pedig mondjuk azért, mert a fél világ állandóan háborúzik egymással.

    De legalább ne internetes portálokon írnának ilyet, mert azt köpik a cikkel szembe, akiből élnek, vagyis aki rendszeresen látogatja és olvassa az oldalukat. Ha ezt a nők lapja vagy a blikk lehozza, egy szavam sincs ellene. De nem egy IT/Tech oldal beleesik ebbe a hibába, és a saját olvasóiban akar lelkiismeret-furdalást kelteni. Fakap!