cousin333#181
"Kár hogy nem ismeri fel, hanem be kell állítani a telepítéskor egy legördülőmenüből hogy hány gombos, milyen nyelvű."
A telepítés elején kettőt kérdez:
- a telepítés nyelvét (ez a meglévő verziókkal csak angol lehet)
- a lokalizációt (ezt beállítom magyarra)
Innentől kezdve frankón megy a bill., gombszám meg hasonlók beállítása a Linuxok sajátja :P. Telepítés után le szoktam törölni az angol kiosztást és csak a magyart tartom meg.
"Úgy írod mintha a linuxnál nem lenne pont ugyanez a helyzet..."
Mert nem az. A Linux telepítését követően nem mennek pl. az effektek, Win alatt meg igen. A Linux aztán idővel rátalál a restricted ATI driverre, leszedi és telepíti, ekkor lesz jó (minusz videolejátszás...)
"A creative-nak vindózon is gyér a támogatása, valahogy én nem nevezném támogatásnak azokat a full bugos gagyi drivereket, amit egyébként csak a legújabb generációs kártyáikhoz adnak, na meg lehet hallani rendesen a problémákról"
Na igen, valaki hall róla, hogy rossz, valaki meg gond nélkül használja, pl. én. :P Semmi bajom nem volt vele, igaz, komolyan nem szoktam buherálni, mert nincs rá szükségem. Játékokban megy az EAX; film, zene: semmi gond. Számomra is meglepő módon már számos driver készült külön a Win7-re is, ez azért tényleg szokatlan a Creative-tól... :)
"Furcsa módon nekem 3 éve tökéletes volt az akkori driverrel a radeon 9600prom, linuxon, 3d gyorsítással..."
Aha. Szóval a hallomásból ismert Creative full bugos cucc, de az furcsa, ha másnál, más gépen, más VGA-val nem megy az, ami neked 3 éve még jó volt... Értelek :P. Amúgy az asztali effektek (már) mennek, de a gondom a videóval volt. Elképzelhető, hogy azóta (9.04-et már próbáltam a megjelenésekor és azelőtt is) javították, így volt ez az effektekkel is anno. Emiatt mondjuk nem kívánom havonta próbálgatni, hogy jó-e már, vagy milyen újabb hibával vagyok kénytelen szembesülni...
"Nem. Egy w7 alapon 12 gb kb és ehhez jön még +-ban a page file, meg a hibernálós file."
Megnéztem, nálam is kb. ennyi. Még éppen belefér a 74GB-ba... ;)
"Aham, akkor hogy van az, hogy ugyanezekkel az alapképességű programokkal jóval kisebb helyet foglal egy feltelepített ubuntu? "
Mondjuk úgy, hogy több minden van benne. Igen, ezek jó része felesleges a felhasználó sosem találkozik velük, például azzal a rengeteg driverrel, amit tartalmaz. Van még benne pár apróság", amivel nem spóroltak, pl. Media Center... Valahol volt egy link, hogy mik adnak ki ekkora tárhelyet (vmi ázsia nyelvi támogatások is voltak közöttük). Lehetne kisebb is, ezt nem tagadom, mondjuk ez a legnagyobb változat (Ultimate).
"ugyanezekkel az alapképességű programokkal"
Totem Player a WMP-hez képest is ostoba, még a kodekeket is netről szedi utólag.
"pár egy nagyon nem alap képességű program"
Szvsz. nagyjából fel is soroltad a komolyabb, nagyobb méretű progikat. Ez a hozzátartozás részint jogi kérdés: benne van a Linuxban? Király! Benne van a Windowsban? Fújj, fújj, monopólium!