cousin333#148
"Az Ubuntu is újraindítást kér a frissítések telepítése után... csak ha a kernel is frissül."
És honnét tudod, hogy a kernel nem frissült? Sok frissítés után a Win-t sem kell újraindítani (pl. a Catalyst telepítését követően sem). Amúgy az általad letöltött frissítések között bizonyára volt dummy (a frissítőrendszert tesztelendő), nyilván a restart-ot is ki kell próbálni :).
"amiket itt vadászni kell, és adott esetben reklámokat kell elviselned"
Nem egészen értem a dolgot. Pont azt mondom, hogy az alap Ubuntu cuccok is - khmm - eléggé fapadosak, ott is erősen vadászni kell - kivéve persze, ha már megvannak a bejáratott programjaid, mert akkor csak le kell szedni a mindenből a legfrissebbet, vagy egy Install könyvtárból feltelepíteni. Az általam felsorolt programokban nincs reklám. Illetve, de, a Foxit Readerben a jobb felső sarokban egy picike banner. Húha...
"azt ugye tudod, hogy nem az mplayer a beépített lejátszó, hanem a totem"
Igen, volt hozzá szerencsém. Szerinted miért tettem fel az Mplayer-t? Totem fapadosabb már nem is lehetne. "Új fájl, kodek kell hozzá, feltegyem?" Mondom tedd! Szuttyog, progi restart, film indít. "Új fájl, kodek kell hozzá, feltegyem?" 'nyád! :) A legtöbb esetben csak a hangig jutottam. A beállítási lehetőségek száma meg a nullához konvergált, ahogy láttam. Mplayer + SMplayer sokkal inkább nyerő, Win-en is. Ez dicséret, mert tudtommal mindkettő open-source. De jobban muzsikálnak Win alatt, mint Ubuntu alatt (ez igaz mondjuk az FF-re, Operára is).
"Ez csak egy kíserlet volt, melynek során fogalom nélkül előadtam, hogy a se7en egy szar."
Flame-elni nem itt kellene, ha meg komolyan gondoltad, akkor elég gyenge volt...
"Szóval a véglegesben végre megcsinálják majd a görgetést normálisra?"
Látod, ez egy olyan dolog, hogy nem az a normális, amit TE annak gondolsz. Nekem pl. sosem volt ezzel gondom. Esetleg két oldalra illeszthetted vona a két ablakot, és akkor könnyebben átlátod.
"Meg a cd-írás sebességét állíthatóra?"
Minek bonyolítanád? :) Annyival írja, amennyivel lehet. (Amúgy talán ha 2 DVD-t írtam összesen a Win saját progijaival...)
"Többi?"
Hasonló képpen válaszolnék a többi égetően nagy problémádra is. Notepad fő erénye, hogy hihetetlenül egyszerű, ha több kell, ott a Wordpad. Vagy a Word.