• Balumann
    #41
    "élvezni kell minden slukkot, mint ha az lenne az utolsó, és kinevetni az okoskodókat."
    Élvezd ahogy szétárad a tüdődben a kátrány, károsodnak az érfalaid, csökken a véred oxigénszintje, csökken a teljesítőképességet, csökken az illat és ízérzékelésed (nem jelentősen bár), csöken az ellenállóképességedet, növeled az esélyt a betegségek elkapásában, hogy elbutít, hogy büdös lesz mindened tőled, hogy nem bírsz meglenni nélküle, és had nevessenek azok, akik kurvasokat profitálnak (nameg az állam is a jó nagy adóból) a hülyékből akik rászoknak. Kevés szánalmasabb dolog van a dohányzásnál, a hatása meg egyértelmű (BIZONYÍTOTT, ALÁTÁMASZTOTT, KIMUTATHATÓ és ÉRZÉKELHETŐ!!!), legtöbben fogalmuk sincs - legalábbis a hosszabb távú hatásairól, kérdésre azt válaszolják, hogy úgyis meghalunk valamiben...

    Olvastam a nocebós cikket, csak azért működik mert elfogadta, beletörődött "sorsába", és feladta. Én meg azért írok, hogy hátha megértettem valakivel, hogy pont ez az amit nem szabad, kűzdeni kell az egészségért és soha nem feladni, határozottan hinni benne hogy egészséges maradhatsz. Az ilyen szánalmas dolgokat, mint a cigaretta meg elvetni messzire. Persze te dolgod.

    "A Melanómás is fogadja meg a tanácsot, és tartózkodjon a naptól, mert beleverték a fejébe, hogy a napozás melanómát okoz? A frászt."
    Nem tudom te hogy vagy vele, én nem véletlenül írtam, hogy több helyen utána kell olvasni a dolgoknak. Amúgy igen, a bőrrák is egy létező betegség, a túl sok ultraibolyasugárzástól károsodik a melanin réteg. Akkor fordul elő, ha valaki túl hirtelen túl sokat van napon, előtte meg keveset (illetve elég 1-1 részét úgy érnie). A leégés is egy hatása, de előfordulhat rákidnító (sejtmutációt elősegítő) hatása. Megoldás meg nem az, hogy tartózkodjon a naptól, hanem vannak naptejek, meg már kitalálták, hogy eleinte érdemes többet tartózkodni az árnyékba, és nem ész nélkül kifeküdni a napra ameddig bírom alapon.