• Piel
    #8
    Úgy gondolom a cikkben elég jól elkülönül a WLAN hotspot és az internetkávézó különbsége. Nem kellene belekötni. Amit a cikk írója mondani akart az benne van. Vigyázni kell, főleg nyaralás közben, az adatainkra.
    "Ralf Benzmüller továbbá azt javasolta, hogy az internetezés után mindenképpen törölni kell az internetkávézókban a böngészők által tárolt előzményeket, átmeneti fájlokat és sütiket." Ezek szerint nem a te gépedről kell törölni, hanem az internetkávézóban hagyott gépről! Viszont kérdés, hogy az ottani rendszergazda meghagyta-e ezt a lehetőséget neked!?
    Nem szükséges sniffer a Wifi hotspot használó adatforgalmának ellenőrzésére. Elég egy szerver az AP után ami ellenőrzi, vagy tárolja az adatforgalmat."A bűnözők közül néhányan ingyenes WLAN-hozzáféréseket kínálnak, majd átnézik a gyanútlan felhasználók teljes adatforgalmát." Benne van a szövegben, csak el kell olvasni! Bár ettől még lehetnek olyan bűnözök is akik csak beülnek egy ilyen helyre és lefigyelik a gyanútlan felhasználót, Ez lehet a HOT Spot tulaj tudta nélkül is, hozzájuthatnak a nem kellően védett gépek adataihoz.