Nem értem mi lehet a baj...
  • Orlando87
    #9
    Sziasztok!

    A következő problémám van, lehet hogy nem is vinyó, de 3 napi szenvedés után lassan agybajt kapok ezért hozzátok fordulok.

    Az egyik ismerősöm Acer Aspire 5670 tipusú laptopja van nálam, ami nem bootolt be (talán a "helyezzen be másik lemezt" üzenetet irta ki, már emlékszem). Először egy XP telepitőlemezzel próbálkoztam, amivel odáig jutottam el, hogy kiválasszam a particiót, amire telepiteni szerettem volna. Egy Hitachi Travelstar 80 GB-os SATA-s vinyó volt ekkor a gépben. 2felé volt particionálva, egyik particiót sem tudta formázni a telepitő. Próbáltam még Vista-val és és Win7-tel is, mindegyik látta a 2 particiót viszont egyik sem tudta formázni. Beraktam egy Ubuntu live cd-t is, amivel végigfuttattam egy Memóriatesztet (nem talált hibát) és egy Lemezellenőrzést is, ami viszont számomra érthetetlen - de feltételezem - hibaüzeneteket adott ki (tele volt az egész error :) szóval). Akkor már meg sem próbáltam Ubuntut tenni a gépre, még egy merevlemez helyreállitó programmal próbálkoztam, ami talált egy csomó bad sectort, de valami évekig tartott volna mire kijavitotta volna az összeset, ezért 1 nap után leállitottam.

    Tegnap vettem egy Samsung HM160HI tipusú winchestert a gépbe. Nos, XP telepitő mintha látná a HDD-t, de a partíció kiválasztásakor a következő üzenet látszódik: "A telepítő nem éri el ezt a lemezt." Próbáltam már úgyis, hogy a chipset drivereket beleintegráltam az XP telepitőbe, ugyanezt a hibát kaptam. Windows 7 szintén látja a winchestert, viszont particionálni, formázni ott sem tudom. Ott valami olyasmit irt, hogy a merevlemez driver lehetséges, hogy nem töltődött be a BIOS-ba rendesen. A BIOS egyébként látja a Samsung vinyót is és látta a Hitachi-t is. Ubuntu lemezellenőrzés hasonlóan viselkedik mint az előző vinyóval (nem biztos hogy ugyanazokat a hibaüzeneteket adja, ezt nem tudom :S). Az Ubuntu telepitő a következő hibaüzenettel állt le: "input output error during read on /dev/sda".

    Mégis mi lehet a gond?
    Pánikhangulat van rajtam, mert ha most mégsem kellett volna új vinyót vennem... :S:S::S

    Még egyszer nagyon köszi a segitséget!!