"Csak az a probléma, hogy ez valószínüleg nem teljesebb lesz, csak hoszabb."
Ez nézőpont kérdése hogy mi teljesebb és mi hosszabb.
"Mint ahogy minden film után maradnak "kimaradt jelenetek", amiknek lehet hogy nincs baj a minőségével, csak éppen visszatartanák az élvezhetőséget a túl sok információval."
Sajnos viszont a forditott változat is nagyon gyakran előfordul. Egy túl rövid filmben összecsapják az egészet és az ember csak pislog, hogy ez meg mi a picsa volt. Meg kell találni a közép utat ez egyértelmű. Erre jó példa a Gyűrűk ura ami mint film szerintem tökéletes. Létezik rendezői változat (ami szerintem még mindig jó de tényleg kibaszott hosszú), viszont az alapfilm se 80 perc.
"visszacsábítani mind a 10 millió játékost akiknek az első rész a maga egyszerűségében (vagy talán épp amiatt) is tetszett."
Hmm, szerintem az első rész anno pont nem egyszerű volt. Az első olyan stratégia játék volt ami minden szempontból nagyon komplex volt. Most tűnik egyszerűnek de amikor megjelent csak kapkodtuk a fejünket, hogy mennyi egység, mennyi játszható faj, milyen kurvajó történet, mennyire jó single rész, és ez miatt jött utána a multi (amit én mindig csak haverokkal űzök szigorúan, koreaiak ellen nincs kedven játszani [meg az már nem is játék szerintem])