• vatuszi
    #10
    Nemá' hogy VV Faszomfüttye vagy BB Tökömtelevele tuggyon énekelni! Felvezetik a médiában, hogy Ő most alkotni készül, könyve ésvagyés lemeze fog megjelenni hamarosan, eltelik két hét, és jémárkészvan! Betuszkolták ugyanis a stúdióba, néhány sokat látott-hallott-tapasztalt frontkatona átsegítette a pár órás felvételen, a többi időt már az utómunkálatokra fordították, zenei szoftverekkel. A "lemezek" egy részét már így készítik, zérónullanothing énektudás se kell hozzájuk. Az "arc" adja el őket.

    Az FL Studio-s tüctüc már színvonal, minőség, luxus! Hallgassátok picit a bevásárlóközpontok háttérzenéjét, megértitek majd, miről beszélek...

    Sok album... annak a napi 200 új amcsi kiadványnak a harmada bestof, korábbi albumok kiegészítve 1-2 új számmal vagy remixszel, stúdiók átrendezése közben előkerülő "jémitvettünkfeltízévvelezelőtt!" anyagok hallgathatóvá kevert kiadása... másik harmada újoncok halvány próbálkozása a bemutatkozásra, az utolsó harmad 90%-a pedig mások sikeres albumainak ezerféle változatban tálalt újragondolása, "hátha bejön" alapon (egy jól eltalált hangzásra már új zenei "stílust" alapoznak manapság).

    A lényeg: sokkalsokkalsokkal több zene van, mint régebben, köztük jóval több az igazán fincsi és értékes, de ez csak 1-2-3%-nyi az ügyesen becsomagolt hulladékok tengerében. Ma sincs sokkal több zenei tehetség, mint régebben, csak valamivel könnyebben el tudnak jutni a maradandó szintig.

    A kiadók oldaláról nézve ugyanez már vergődés, mert évről évre nehezebben tudják lenyomni az általuk felvezetett sztárjelölteket a torkunkon. Egyre többet kell költeniük promócióra, reklámra, kereszthirdetésekre és más marketingmódszerekre, hogy a bővülő kínálatban legalább ugyanannyi bevételt el tudjanak érni. EZ A GONDJUK, nem a fájlcserélés. Jövőre még nehezebb lesz a dolguk. Megoldást pedig egyelőre senki nem tud erre a problémára.