• Balumann
    Ez az egész vita valami katasztrófa. Most röviden összefoglala a vita témája:
    -a tények azt mutatják, hogy nagyon sok igény van az egyszerűbb játékokra (Counter Strike, Nintendo WII, stb.)
    -viszont nagyon sokan várnánk összetetebb, nagyon terepes, realisztikus (meg stb. - bármi ami kevés van) játékokra, amik nyugodtan mondhatjuk elavultak

Namost, az elavult nem jelenti egyáltalán, hogy nem élvezhető, és ez egyrészt függ az igényétől (mivel multiban játszák, ezért nagyban függ a játékos körtől, én pl. napokig elvoltam haverommal a Worms WP -vel meg Soldat-al is, és még mostanában is nagyon jókat játszunk vele, illetve hogy mennyi ideje van rá).

Én egyet értek dronkZero-val abban, hogy hosszabb távon a nagyobb területen, több lehetőséget nyújtó játék sokkal élvezetesebb, és én is biztos vagyok, hogy legalább egy része azok közül, akik CS-vel játszanak, nem játszottak még csapatban "modernebb" játékot (a másik része az, akinek nem fut el más játék, illetve nem is szeretne időt szánni másra). Én is CS-ztem - bár szokásomhoz híven kizárólag netes ismerőseimmel privátban, jókat játszottunk, ahogy sok más kisebb játékkal is.
    De nem sok minden bizonyítja azt, hogy nincs egyáltalán (legalább nagyjából egyenlő arányban!) igény összetettebb, nagyob területtel rendelkező, kevésbé csőszerű játékokra, hiszen nincs olyan példa, ami gyakorlatilag mindenkinek kellene hogy tetszen. Ahogy írtam, BF 2 -vel is próbálkoztunk neten (én korábban többször is játszottam), nagyon sok olyan dolog van ami miatt nekünk hamar élvezhetetlenné vált. ArmA multiban lagos, és nagyon sok bug, és nagyon sokan kell játszani, ráadásul összjáték, jó csapat nélkül nem lehet, Crysisban nekem a sebzésrendszer, a ruha tulajdonságainak "beállítása" miatt van kilőve (illetve abban is hiányzik nekem nagyon sok minden). Több okot is fel tudnék sorolni, ezek azok, amikben nagyjából másokkal egyet értettünk - akik hasonló véleményen vannak velem (pl. akikkel mostanában esténként ArmA-zok).

Én most (talán kivételesen? :D) dronkZeroval értek egyet nagyrészt, a "vita" (ami gyakorlatilag már inkább gyerekes veszekedés felnőttes stílusban) viszont mindkettőtök részéről értelmetlen és szánalmas. Ha röviden összefoglalnám, akkor sztem könnyezne mindenki a nevetéstől. Szubjektív véleményből kifolyólag más oldalról nézitek a dolgot (erre van igény - igen, de "nekem" és sokan másoknak arra lenne).

Ezt egyébként évekig is folytathatjátok így, soha nem fogjátok ezzel meggyőzni egymást (főleg, hogy a témától is eléggé elkanyarodtatok, már egymást oltogatjátok), és nem fogjátok tudni tisztázni sem pontosan, hogy mi, amiben nem értetek egyet.