sonicXX#61
Helló. 12 éve vagyok programozó és megjártam már mindkét rendszert. MS-re fejleszteni több okból is jobb, de a legfőbb oka, hogy egységes és rendkívül jól dokumentált. 5 éve webfejlesztő vagyok, így persze az IE-t, főleg a 6-ig bezárólag szidom mint a bokrot, de ez egy kivétel. Amikor az MS újraindította a 7-essel az IE fejlesztését, maga is nyíltan beismerte hogy fatális hibát vétettek anno amikor az akkori IE fejlesztőgárdát szélnek eresztették a 6-os elkészülte után.
A .Net egy nagyon erős platform, rendkívüli módon tudja csökkenteni az egyes alkalmazások fejlesztésének hosszútávú költségeit.
Ne akarj félreérteni, nem akarom nyaldosni az MS tökeit, évek óta használok Linux-ot, de vannak olyan területek, amin a Linux fényévnyi lemaradásban van. Nem akarok nagyon mélyen belemenni, de tapasztalat és tanultak egyformán visszaigazolják ezt. A Linux mindaddig hátrányban lesz, amíg nem tudja hatékonyan megkönnyíteni a fejlesztők és a fejlesztőcégek munkáját. A költséghatékonyság nem ott kezdődik, hogy egy termék ingyenes. Egy hosszútávú fejlesztésnél az OS-re és fejlesztői/munkaeszközökre fordított költség lópikula a fejlesztésre és a kapcsolódó kutatásokra költött összegekhez képest.