bakagaijin#28
Mennyi negatív ember van, hihetetlen :). Ki lehet próbálni, aztán majd az idő megmutatja mit bír. Bennem is van kételkedés, 1ms latency-ről beszél, számomra ez tűnik a legdurvább dolognak benne, országon belül nem tudunk elérni ekkorát. Az első kérdező, az ausztrál csóka is ezt kérdezi egyébként. Nagyon úgy tűnik hogy pontosan emiatt először alapvetően US/Kanadára fognak koncentrálni: két adatközponttal a két parton, és ott leszorítani a pinget. Máshol (Ausztráliát említi) érezhető a lag.
Szóval szerintem ez alapvetően idő kérdése. Manapság a szolgáltatók a sávszélre koncetrálnak, erről szólnak a reklámok és a szerződések, responce-time-ról (szinte) sehol nincsen szó. Ha ez változik idővel, leszorítják a pinget, akkor ütni tud... Nagyot... Nagyon nagyot...
Az üzleti életben ez gyakorlatilag a vékonykliensnek / remote-desktopnak megfelelő ötlet. Ott pont ugyanez a probléma. Házon belül minden ok, nem tudom ki hogy van vele, de én már kb négy-öt éve így dolgozom különböző cégeknél. De mihelyst ki kell mozdulni az épületből, pláne ha mobil platformra megy az ember: bejön a lag. Röviden: sávszél már van, ping még nincs, hajrá! :).