• mrzed001
    #15
    Ez a probléma létezik idehaza is, de sokkal durvább, mint ahogy itt le van festve.
    Az hogy a dolgozó (mondjuk ki: PROGRAMOZÓ) átcsábítása ne legyen, akár egyet is érthetnék vele, DE MÉGSE teszem, mert a programozó kb speciálisan képzett BÉRRABSZOLGA.
    Ha más szerint többet ér az évtizedes tudása, akkor nosza, aki meg elengedi (majd felveszek helyette 3 egyetemistát szlogen ... de jót is szoktam röhögni rajta, meg később a beégésén) az meg szépen rájön később, hogy a minőség és tudás és TAPASZTALAT mennyivel fontosabb, mint a mennyiség (de sok ilyet láttam már :) )

    Ott az érem másik oldala is: létszámleépítés miatt kitett dolgozó, akit fentiek miatt nem vesz fel egy konkurens cég sem.
    És ami a legviccesebb, hogy semmilyen listákra nincs szükség, a konkurensnél jelentkezve a CV-jében szépen ott áll, hogy kinek is dolgozott előzőleg (és ezért nem veszik fel).
    Na ez viszont a legelszomorítóbb és legaljasabb, ami csak történhet.
    Az a dolgozó ugyebár ahhoz ért elsősorban, konkurencia fent vázoltak miatt nem veszi fel, akkor most mégis mi a fenét tehet? Ne felejtsük, hogy egy átlag programozóról beszélünk, aki a MUNKÁJÁBÓL ÉL (nem milliomos manager, hanem egyszerű kétkezi számítógépmunkás), tehát lényegében ELLEHETETLENÍTIK a munkavállalót. Aljas és undorító ...