• halgatyó
    #168
    A kisebb kezdősebesség is gond, elsősorban két okból: egyrészt így meredekebb röppálya szükséges, ami épített környezetben megkönnyíti a megcélzott harcosoknak a fedezék kiválasztását. Másik (nyílt terepen) a szél jobban befolyásolja a gránátot.
    A földmágneses térről: a puszta indoklást értem, csak azt nem, hogy ez milyen pluszt nyújt az alternatív lehetőségekhez képest.
    "az emelkedési szöget kilövés előtt kell beállítani" Ez az alacsony kezdősebesség miatt (is) van.

    A visszarúgásról: ez kézifegyver, amivel szaladgálni kell. Emiatt a súlya nem lehet túl nagy. Szerintem az egymásnak ellentmondó követelményeket csak rakétameghajtással lehetne kiküszöbölni, ahogyan a korábbi magyar hadseregben RPG működött (első pillanatban egy elpuffanó töltet kidobta a rakétát, és az a csőtorkolattól kb. 15 méterre indult be)
    Az RPG eléggé súlyos volt, és a rakéták is. Az RPG-snél levő táskában 2 db rakéta volt, a társánál levő táskában meg 3. Ez nem túl sok. (Pláne azzal a célzási pontossággal, cserébe minden rajban (7 ember) volt egy RPG-s)

    Az amerikaiaknak olyan sokféle fegyver van már most is a birtokukban (pl. gépkocsira szerelt gránátvető), hogy ez a fegyver nem is tudom milyen hézagot tölt be, amit a többi nem tud ellátni. Biztos van ilyen hézag, ha már kifejlesztették ezt.

    Ami viszont szemet szúrt: 2012-ben rendszeresítik a fegyvert. Vagyis akkor KEZDIK A HASZNÁLATÁT hivatalosan.
    Akkor meddig akarnak háborúzni? Én azt gondoltam, hogy 2012-ben már ott se lesznek!