• KillerBee
    #164
    Nincs kizárva, hogy van benne dezinformáció. Az nekem is gyanús, hogy állítólag akkora robbanóereje lenne egy 25mm-es lövedéknek. Én a szabadalmi leírást olvastam és az alapján írtam, hogy simán működhet így.

    1) A lövedéknek adott impulzus mindenképpen nagy, mert 25mm kalibernél elég nagy tömeg kell ahhoz, hogy a közeg ne lassítsa le nagyon hamar. A fegyver rúgásának mértéke azonban függ a fegyver tömegétől is, továbbá van más módszer is a rúgás kompenzálására. Az sem biztos, hogy támaszték nélkül lövik ki, a fotó szerintem nem jelent semmit.

    2) A cikkben én nem olvastam lapos röppályáról, de feltételezhető, hogy az.

    3) "A pontos időzítéshez ma már teljesen felesleges a Föld mágneses terével vacakolni, amikor 100-szor pontosabban lehet időzíteni egy mászemnyi elektronikával, és akkor kívülről nehezebben zavarható."

    A Föld mágneses tere nem az időzítéshez kell, hanem a lövedék tengely körüli forgási sebességének meghatározásához. Timer meg mindenképpen van, hiszen szükség van egy időalapra, továbbá 1000 méteren túl már a timer alapján detonál.

    4) Nem hiszem, hogy egy katona rendszeresített fegyvere lenne ez. Talán csal alkalmilag használják és addig egy járműben tárolják.

    De olvasd el a #126-os hozzászólásomat és a cikkben megadott linken a szabadalmi leírást. Ez utóbbi igen bő lére ereszti, a lényeget én összefoglaltam.

    Nekem csak most tűnt fel:

    "mivel rádió távirányítású robbanó lövedéke képes egy méteren belül felrobbanni a célponttól."

    Hol van itt rádiótávirányítás? Vagy bármiféle távirányítás?