• halgatyó
    #163
    Nem hiszem hogy ez pont így működik. Egy kissé dezinfó szaga van az egésznek.
    Majd ha hallom (több helyről, megbízható forrásokból) hogy ilyen izét sikeresen használtak a hazájukat védők ellen, akkor majd elhiszem.

    Több ooka van a kételyeimnek:
    -- A huzagolt csövön keresztülpasszírozni egy lövedéket nem olyan könnyű, nagy gáznyomás kell hozzá (egy kalasnyikov csövén pl. nem tudnám kézzel átnyomni a lövedéket)
    (Ha preciziós megforgatást akarnak, akkor a huzagolásnak bele kell nyomódnia a lövedék oldalába)
    -- A nagy gáznyomás, meg a cikkben említett lapos röppálya viszonylag nagy kezdeti sebességet feltételez. Megnézem azt a katonát, aki támaszték nélkül, pusztán vállból kilő egy ilyet.
    -- A lövedéknek muszáj hogy tömege legyen, mert egy 7.62-es lőszer semmilyen robbanóanyaggal megtöltve sem tud letarolni egy szobát, szóval legalább 15 dekának kell lennie (ld. még az előző pont)
    -- A pontos időzítéshez ma már teljesen felesleges a Föld mágneses terével vacakolni, amikor 100-szor pontosabban lehet időzíteni egy mászemnyi elektronikával, és akkor kívülről nehezebben zavarható.
    -- A fegyver EGYETLEN fajta fedezék ellen biztosít hatásos támadást. Azok az emberek, akik eléggé elszántak és ravaszak (már sokszor bebizonyították) nem fogják magukat túlságosan zavartatni ettől a fegyvertől.
    -- A nagytömegű gránát rengeteg kiskaliberű lőszer helyét (és súlyát) foglalja el. Kérdéses, hogy a harcban mi ér többet: az 5,6-es kaliberű lövedékekből 200 darab, vagy egyetlen ilyen gránát. (ez nyilván helyzetfüggő)
    A kilövéshez szükséges fegyver is plussz súly. Ami ide-oda leng a katonán miközben szalad (szaladtam én is annak idején, kalasnyikovval)