• OrdasFarkas
    #20
    "***A valós idejű védelem, pontosan azért szükséges, mert a user valós időben barangol a neten, tölti le a leveleit, dugja be a haverja pendriveját és szed be minden szart."

    Én pedig már nem egyszer, hanem inkább soxor láttam már olyat, hogy a brutállassú valósidejű vírusirtó mellett vígan futott vagy 4-5 spyware (csak amik látszódtak) amik még együttesen sem zavartak és lassítottak annyit, mint a Norton egymaga.

    "***2-3-4 magos procik korában, ahol min. 1 GB ram van, a ROSSZUL MEGÍRT vírusirtók valóban lassítanak elég tisztességesen egy régebbi gépet, de nem a mai masinákat. A legbénább víruskereső rendszer is max. 150 mb memóriát zabál és 80%-ra terhel le egy egy magos procit... vagyis egy régi gépen valóban komoly gond. Egy jól megírt víruskeresővel nincs ilyen gond."

    Akárhogy írsz meg egy vírusirtót, akkor is 20 millió vírust kell VALÓS IDŐBEN figyelnie. Mindegy hányezer magos a procid, a lényeg, hogy annak a teljesítménynek legalább a FELÉT megeszi a szaros vírusírtód.

    "***El vagy keveredve... nagyon csúnyán. Szarnak a vírusok/trójaik írói arra, hogy te majdan 2 magos vagy 4 magos procit, meg 8 GB ramot veszel a szutykodba, mer' lassú a gép. Általában vagy közvetlen károkozás, vagy anyagi haszonszerzés a cél, de játszik még a respektáció kivívása is.
    "

    TE vagy eltévedve, a legtöbb ma kiadásra került vírus, adware, tehát reklámozó vírus (kattincs ide meg ide erre és erre a pornóoldalra és fizetgess nekünk ott a banxámlára!) ezért szimbiózisban él az őt hostoló operációs rendszerével, és érdeke hogy amaz olajozottan és hibátlanul fusson.

    "***Persze. Az Symantec pl. külön UFO szektát tart fenn kizárólag arra, hogy trójai programokat írjanak, a spanyol illetőségű Panda meg kiégett matadorokat foglalkoztat éhbérért. Veszélyes világban élünk... lehet, hogy te is ZUFÓK vagy csak nem tudsz róla."

    Semmiféle szektáról nincs szó, azért írnak vírusokat, hogy aztán legyen mit kiirtani, és ezért legyen bevételük, ez ilyen rohadtr eccerű.

    "***Igen. Milyen zavaró, amikor naponta 1x kiírja a vírusirtód, hogy frissítette az adatbázisát. Az meg még zavaróbb, amikor 2 kattintással bármikor LETILTHATOD még az ilyen figyelmeztető ablakokat is. Tedd meg ezt egy trójai esetében."

    Igen. És mégis milyen qrva idegesítő, mikor még azt is megkérdezi, hogy : "de most ugye biztosan le akarsz kapcsolni?" és aztán 4 órán keresztül mászkál az 1.0-s júzer a 25ezredik almenüben , amiről foggalma sincsen hogy mit jelent és szétkonfigolja, csak azért hogy megtalálja hogy azt hogy többé ne kérdezzen az a nyomorult semmit, de akkor is megkérdezi, hogy kérdezhet-e még valamit, ahelyett hogy használná a gépét ember módjára.

    "***Igen. A legtöbb esetben az userek összewarezolt rendszerének hála, már a pár órás telepítés is tartalmaz kártevőt. Ezzel a módszerrel mindig garantáltan egy vírusos/trójai/kémprogrammal megáldott rendszert hurcol tovább magával a user.
    Maga a lemezkép készítése term. egy remek dolog, ha az elkészített lemezkép garantáltan tiszta.
    További gond az üggyel, hogy némi szakértelmet kíván. A vírusirtók nem a Linux guruknak készülnek, hanem az átlag alatti felhasználónak, akik gyanútlan, hülye, buta, ostoba, etc, vagy azoknak akik illegális tartalmakra mennek."

    Rohadt egyszerű a megoldás, az első ghost-ig kihúzod a netkábelt és csókolom.

    Remélem tudtam segíteni !