• morpheus133
    "Na és, hogy kell egy antivírust kipróbálni élesben?"

Szerintem a legjobb teszt ha benézel valami nagy külföldi hacker oldalra! Ott általában minden felrakott programhoz mellékelik a virustotal vagy a novirusthanks.org oldalról származó eredményeket. Azaz egy listát arról hogy melyik víruskereső ismeri fel az adott "virust". Régebben én is mindenkinek a NOD32-őt ajánlottam, de miután ezeket megnézegettem váltottam.

Úgy mellesleg, hogy összeszedj valami virust nem is kell kétes oldalakat látogatni. Elég egy nem legfrissebb firefox v explorer és rámenni bármi kis oldalra. Szerintem el sem tudjátok képzelni milyen mértékben lopják el a láma felhasználok ftp jelszavait és raknak a fel valamiféle dropper scriptet megbizható oldalakra. Dolgoztam egy darbig tárhely szolgáltatónál és napi rendszerességgel jöttek mailek hogy néhyány látogatónak jelez a viruskeresője(általában Avira Premium) és nem értik hogy ez hogy lehet amikor nekik van a legjobb virus keresőjük és náluk semmit nem jelez. Majd a mikor megmutattuk a ftp logokat meg a "virusos" kódot nem akarták elhinni.