• Zombee
    Ez már el van cseszve. Előzményfilmet nem szabad csinálni, az sehogy sem passzolna az eddigi részekhez. A történet tökéletesen jó úgy, hogy a lényekről semmit sem tudtunk. Miért kell mindig mindent tudni? Csak egy agresszív organizmus a távoli űrben, amibe az emberiség belebotlik. Nincs mit magyarázni az eredetükön. Én a rajongói könyveket is leszarom, azokban kitalálnak valamit aminek valószínűleg köze sincs az alkotók elképzeléséhez. Az sem biztos, hogy az első részben látható lénynek bármi köze is volt a nyolcadik utasokhoz, lehet hogy csak egy áldozat, aki oda zuhant a hajójával. Nem tudunk többet róla, nem is kell.
    A másik történet szintén értelmetlen, az Aliens vágatlan verziójában bemutatták a kolóniát, azt is, hogy kerültek be az idegenek, a többit minek látni? Úgyis a végeredmény számított Ripley története szempontjából, és amúgy sem lehetne nagyon látványos, egy csapat farmer, orvos, mérnök volt a kolónián, valószínűleg nem volt tartós küzdelem. Vagy majd kapnánk egy 80 perces kisfilmet?
    Ez az egész fölösleges, már az Alien 4-et sem lett volna szabad megcsinálni, az első 3 rész tökéletes egységet alkot. Fincher kinyírta a tizedest és a kislányt, naés. Ripley-t is. Valahogy ez a legtökéletesebb befejezés volt szerintem. Én nagyon szeretem a 3. részt, nagyon átjön az az ijesztő hangulat, ahogy ki vannak szolgáltatva védtelenül annak a lénynek. Az egyetlen értelmes lehetőség lehet, ha folytatást csinálnak, nem bolygatják a múltat, az maradjon meg olyannak, amilyen. Bár én egy rendes folytatásban sem hiszek, az valamilyen szinten másolná a korábbi részeket, vagy egy kolónián irtanák egymást, vagy valahol bújócskáznának.