• KillerBee
    #31
    "Pár száz millió év múlva hogy mi lesz, azt szerintem fölösleges tervezgetni."

    "A galaxisunk ütközése egy másik galaxissal, igenis kihatással lenne az emberiségre."

    Akkor döntsd már el, mennyire előre akarsz tervezgetni. Párszáz millió évre előre nem érdemes, de 3 milliárdra már igen?

    A csillagok összeütközése gyakorlatilag kizárható. Nézd már meg, mekkora egy csillag átmérője és mekkora a távolság köztük - még a galaxis központi részeiben is felettébb valószínűtlen lenne egy közvetlen ütközés. A bolygók pályáját természetesen könnyen megzavarhatja egy akár távolabb elhaladó csillag is, de 3 milliárd év csak elég lesz a korrekció módjának kidolgozásához.

    A Nap aktivitása meg nem a két galaxis ütközése miatt fog nőni, hanem azért, mert a növekvő héliummag gravitációs ereje miatt gyorsul a hidrogénfúzió (a héliummag körül összesűrűsödik a fuzionáló hidrogén).

    "Amit meg pl.nek felhoztál, hogy a bolygó árnyékolása, hát szerintem egy hatalmas ernyő kivitelezhetetlen, max ha vmi új technológiát találnának fel, ami műholdak segítségével, valahogy beárnyékolja a Földet..."

    Ne a mai technológiával gondolkozz. Szerinted néhányszáz millió év nem elég egy megfelelő technológia kidolgozására? Bár valószínűbb, hogy akkorra vagy kihalunk, vagy már nem emberek leszünk. Amúgy a jelenlegi elképzelések sem egy hatalmas ernyővel számolnak, hanem nagyon sok kicsivel.

    "A bolygó eltérítése az univerzum fele, előbb vagy utóbb a bolygó kihülésével járna, de ez se lenne egyszerű feladat."

    Mi az, hogy az univerzum felé? Merre van az univerzum? Eddig azt hittem, mindenhol azt látjuk. Egyébként csak a Naptól kicsit távolabbi pályára kellene állítani, amihez már néhány millió év múlva meglesz a technológia. Miért ne lenne?