TeDDyRuSh#22
A film amúgy nekem is tetszett. Anno én teljesen elsiklottam a film felet, mikor Mo-ra ért. Én az MTV Awards miatt néztem meg. És tessék, nekem bejött. Nem kezdek bele a dícsérgetésbe, mert látom túl sok itt a szakértő és nem akarok nekik témát adni:) Winnie-t én bírom, bár -5 pont a Twilight "nemszeretemért":P:)Ha valakinek távpont, akkor én a következők szerint szortírozok, hogy mit nézek meg:
- Trailer - igen, nehezebb eldönteni, mert a forgalmazó el akarja adni a filmet és a legjobb részeket emeli ki, de ha a film szar, akkor abból nehéz jókat kivenni és ez meg is látszik. Nagy segítség, hogy a jó karakter, akár az egész filmet elviheti és ha van szemed ezt észrevenni akkor nincs gond.
- Nézettségi adatok - szintén sokat mondó a második heti visszaesés mértéke. Ha ez 50% alá süllyed, akkor a film alapból bukta, hisz már nem csak a szakma ítélkezik a film felett, hanem a fogyasztó is. Kivételek mindig vannak, de a tucatfilmeknél tuti recept.
- Barátok, ismerősök - mivel általában az ismerősöd, vagy barátod ízlését ismered már, ezért tudod mit jelent számodra az Ő véleménye.
- Kritikusok - Nehéz eset. Bár kétségtelen, hogy rengetek filmet néznek viszonyítási alapnak, de sokszor az az érzésed, hogy egymásnak írogatnak, mintha versengenének, hogy ki tud mélyrehatóbb, kivesézős elemzést adni. Ki a jó kritikus nálam? Van egy DVD kölcsönző nem messze. A srácnak elmondok 3 film címet abból a kategóriából ami nekem tetszik és nézni szeretnék. Ő csak ennyit kérdez vissza: Mikor és hányan nézitek? A válasz után kezembe adja azt a filmet, ami a péntek estémet bearanyozza. Ő sosem mondja egy filmre se hogy szar. Elmondja, hogy miért jó és kinek tetszhet. Én meg nyugodtan eldöntöm, hogy kell e, vagy sem. Ez az igazi kritikus számomra!
- Szekeres Viktor - Jó rég óta kardoskodok ellene. Sokszor az az érzése az embernek, hogy nem látta a filmet, vagy más kritikákat egy az egyben átvesz. A megfogalmazás sokszor pocsék és átláthatatlan a sok zárójelezéses idézgetősdi miatt, de volt, hogy akár egy elolvasás után megértettem a cikket (ez lehet az én hibám:). Már csináltam egy anti-Sz. Viktor fórumot, de 2 órán élhetett csak , viszont rá két hétre bevezették a cikkek csillagozását. Nagyon remélem emiatt:) Egyszóval, nem miatta SG-zek. Remélem Ötvös Tibi lassan de biztosan felváltja, vagy felkérnek engem. Nem mert akkora ász vagyok, hanem mert Sz. Viktornál többre vagyok képes, mint ahogy ezt elmondhatja sok pár fórumozónk.