Az Operation Flashpoint és az Armed Assault alkotóitól
  • Scottt
    #1
    A Bohemia Interactive fejlesztői – kezdetben egy testvérpár – 1997-ben kezdtek el dolgozni egy olyan játékon, amelyben teljes szabadsága van a játékosnak: nincsenek folyosószerűen lezárt utcák és áthatolhatatlan erdővel kijelölt ösvények. Egy megyényi szigeten mászkálhatunk szabadon, és úgy keríthetjük be az ellenséget, ahogy akarjuk. Ráadásul nem csak az FPS-ekben megszokott gyalogosként, de – akkoriban még újdonságként – járműbe ülve: földön, vízen, levegőben.

    Ez a játék lett a híres Operation Flashpoint, mely nem csak újszerűségével és félelmetes szabadságával, de szinte teljes nyitottságával a MOD- és küldetéskészítők felé méltán kiérdemelte azt a megbecsülést, hogy mikor már senki sem emlékszik a vele egy időben megjelent játékokra, addig sokan mind a mai napig játszanak vele.

    Igen, ez nagy szó, de van benne némi kritika is: hiszen a Bohemiás cseh srácok azóta elkészítették a folytatást is, melyet – jogi okokból – Armed Assaultnak (röviden: ArmA-nak) kereszteltek. És bár az ArmA sok rajongót átvett az OFP játékosaiból, jelentős csalódást is okozott sokaknak, akik visszatértek az eggyel régebbi őshöz. Tehát nagy a várakozás az új rész, az ArmA II iránt. Hiszen sokan úgy érezzük, az ArmA nem második része az OFP-nek, csak a másfeledik, és majd az ArmA II lesz a várva várt folytatás.

    Németország, Ausztria, Svájc: Május 29
    Csehország, Szlovákia: Június 17
    Franciaország: még bejelentésre vár
    Lengyelország: még bejelentésre vár
    Magyarország: Június 19
    Európa többi része (505Games terület): Június 19
    Európa többi része (SeVeN M - (itthoni kiadó) területe, Románia, Bulgária, Serbia, Horvátország, Szlovénia, Esztország): még bejelentésre vár
    Észak Amerika: még bejelentésre vár
    Oroszország: még bejelentésre vár
    Ausztrália: még bejelentésre vár
    A Világ többi része: még bejelentésre vár

    + aki esetleg még nem tudná: Itthon is kiadják, (SeVeN M) magyar felirattal és várhatóan 7990,- Ft lesz az ára.

    A játék Németországban már megjelent bár egyenlőre sajnos sokkal jobban hasonlít egy fizetős betára..
    Képek