• johnsmitheger
    #73
    Tényleg érdekes videó és főleg rövid :) Röviden összehasonlítva a jelenlegi kommunikációs cuccokkal, tényleg van benne újdonság, de új kérdéseket is felvet. Kezdjük az érdekesebbel:
    - Chat közben betűnként látod, hogy mit írnak a túloldalon, nem pedig egy "typing..." státuszt
    - Ettől a fórumtól annyiban full eltér, hogy nem stream szerűen jönnek a kommentek, hanem fa struktúrában, a választ ott látod, ahol az eredeti szöveg is van, nem csak egy link vagy szám. Ezzel kurv@ gyorsan át lehet tekinteni az egyes leágazásokat és pl egy anyázás ágat meg sem nézel...
    - Képeket dobtak be, amihez most kell a gear, vazzeg: kép a neten :))) drag and drop vazzeg :) Ez nem volt durva.
    - Egyszerre 5-en szerkesztettek egyetlen doksit, ami lenyűgöző egy meló helyen pl. amikor egy naaaagy projekten dolgozik mindenki és izzik a meló. Ez is van ma csak nem fa alakú fórum, hanem sima táblázat. google docs.
    - A változások azonnaliak tényleg minden wave nézegetőnél (ez persze relatív és net függő), de ez is van me. google docs.
    - Brutál volt, amikor a srác egy francia csajnak írt angolul és a chat-hez hozzáadott "robot" fordította franciára. A csaj válaszát meg vissza angolra. Így gyakorlatilag készen van a babiloni dolog. Egyik sem beszéli a másik nyelvét és még is megy a chat :)
    - Változások léptetése : ez nem nagy effekt és nem a szerver kínlódik vele: sima time stamp az egyes komponensekre és az alapján div ki/be kapcsolgatás...
    - Látod, ha valaki belebabrált a közös doksiba és azt is hogy pontosan mit (sárga háttérrel jelöli:). Ez jó.

    Negatív:
    - Adatmentés? El sem hangzott, de persze a vállalat a saját wave cuccát mentheti, mint egy sima web servert...
    - Export bármilyen formátumba, azért nem mond vazzeg, hogy te sosem vagy offline
    - Biztonság: ki/be lehet pakolni embereket, akik éppen láthatják vagy éppen nem a wave egyes részleteit. Megnézem azért, hogy valaki elpepecsel a teljes cuccal bekezdésenként, hogy ki mit láthat :D Ez tényleg olyan tool, amit egy projekt alatt kiválóan lehet használni, de egyébként..
    - Anonimitás?? Be vagy regelve fényléppel! Anyád is hamar megtalál :)
    - Erőforrásigény?

    Azért az ERP-ket ez nem tudja lenyomni :))tök más a célja. Az viszont jogos, hogy eddig villogott a NEW mail, a chat de innentől kezdve hullámokban tör rád mindenki...

    Apróbb hibák az előadásban: saját linket nem ismert fel a cucc :) a srác tovább is lépett egyből :) Mobil nem tudott fellépni wifi-re egész előadás alatt. hm.
    Viszont 4000 embernek előadni nem semmi.