• Gerygrey
    az apple teremtette meg a trendet, hogy _több_funkciót_egyetlen_eszközbe_ integrálnak, ami konkrétan az én példámban az mp3 lejátszás, mert lőn az apple, teremtette az ipod-ot, és mások látták hogy ez jó, nekik is kell mp3 lejátszót rakni a termékükbe

Ez baromság. iPhone 2007 óta létezik csak, míg zenelejátszós telefonok az évtized elején is voltak már. Igaz, akkor még 32-64-128 mega memóriával, de akkoriban az nagy szó volt. De két évvel az iPhone megjelenése előtt már voltak zenehallgatásra is kiválóan használható készülékek a piacon (a HTC Universalom 2005-ös modell, és amikor tavaly sikerült ripityára törnöm szegényt, nem voltam hajlandó mást venni mint egy ugyanolyat. Most is elégedett használója vagyok, zenét hallgatok és filmet nézek rajta, ráadásul vezeték nélkül, mert bár örögebb mint az iPhone, de már az A2DP-t is tudja amit a szifonba b***nak beletenni)

Az iPod meg rossz példa a "több funkció egyetlen készülékben" koncepcióra, mert az iPod (nem touch) semmi más, mint egy hordozható zenelejátszó, egy a sok közül.