Cleawer#70
Az ugatásról anyit hogy a buszmegálló mellett van egy ház ahol 3-4 kutya van,lusták,nagyon ,amikor arra járok döglenek ,megse mukkannak,semmi morgás semmi vau.Multkor előttem ment 2 cigó ,na őket rendesen megugatták de engem nem.
(Lehet hogy az is beleszámít a képletbe a cigótelep közelében vannak)
A kutyákat is meg kell nevelni mint a gyerekeket vagya macskákat,csak a kutyák hálásak,és hűségesek(aki azt mondta rájuk hogy szolgalelkűek akkor őt mentse ki egy macska az égő házból....)Adott mennyiségű figyelemmel és oktatással messze a kutyáknál érhető el a legjobb eredmény(fegyelem,hallgatás a parancsra...)
Csak kell lenni egy falkavezérnek,aki odacsap ha nem jó dolgot tesz a kutya(akár a gyerekeknél).Nemszabad hagyni hogy elkanászosodjanak.Pár éve egy fiatal némejuhász szuka széttépett/megzabbantott 3-4 kacsát,fater elkalapálta,de nem eléggé.Utána kb 1 évvel már majdnem az összes kacsát/tyúkot kinyírta,akkor már rendesen kapott csodáltuk hogy él.Azóta neki a kacsa tyúk szent állat.
A macskával szerintem jóval többet kell foglalkozni ha "rendes " macskát akarunk,nem ilyen nyaunyau elkényesztetett szörcsomót.