Fúziós kutatások
-
Irasidus #100 "Hogy miért is probléma üzemanyag mennyiségnél, hogy Th --> U-233 lesz, nem fejtetted ki."
Azt állítottad, hogy közzel végtelen thorium, ami igaz, viszont mivel önmagában a tórium nem nukleáris üzemanyag, vagyis tóriummal nem lehet reaktort fűteni, mert nem hasadó anyag, ezért urán-233- kell dúsítani, vagy plutóniummal és ugyanott tartunk mennyiségben, mit a hagyományos erőművek esetében. Szóval egész pontosan mit kellene kifejtenem?De azt is simán elfelejted, hogy mi a hatása annak, ha egy reaktor megeszi az U-238-at is és milyen hatása van a gazdaságosan kitermelhető ppm cc-re.
Mivel most említed elöszőr, valóban nem beszéltem róla. Viszont kifejthetnéd, hogy milyen hatása van, és hol cáfolja amit mondok?Azt sem értetted, hogy mi a bajom a fúzióval. Technikailag semmi.
Ebben egyetértünk, tényleg nem értem, de azt hiszem, ha te nem tudod jól kifejezni magad, akkor az nem az én hibám, ha nem értelek... Másrészt azt is vedd észre, hogy sok esetben te magad sem érted miről beszélsz, lásd az itt adott válaszaimban: #64 - #82 - #81
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2022.12.31. 14:16:37