• KillerBee
    #115
    "Az, hogy mire kaptak pontosan engedélyt nem tudom, [...] Nemármost ennek ismerete nélkül kitermelési szerződést erősen kétlem, hogy kötöttek volna, főleg a fúrási költséges ismerete nélkül."

    Viszont azt is be kell látnod, hogy a cég szerelemből nem költött volna - ahogy te írtad - 50-60 milliárd forintot próbafúrásokra saját forrásból. Ugye nehezen tudod elképzelni, hogy ha az 50-60 milliárdos fúrás már ma gazdaságosan kitermelhető készleteket derít ki, akkor a cég vezére kap egy puszit Lendvai Ildikótól, a magyar állam meg mással termelteti ki a gázt. Tehát nem kell sok fantázia elkpépzelni, hogy a szerződés rögzít egy időtartamot, amely alatt a cég lehetőséget kap a gáz kitermelésére a jelenlegi bányadíjért.

    "A legtöbb ember a fizetéséről sem nagyon beszél, de persze egy milliárdokat kockáztató céget meg fillérre elszámoltatnának és megnéznék a szerződést is. Ej, de szép a kettős mérce..."

    Megint másfelé viszed a témát, de legyen. A fizetésemhez csak a magyar államnak (APEH) van köze, az pedig tudja. A fúrást végző céget a kutya sem akarja elszámoltatni - a magyar állampolgároknak ellenben joguk van a magyar államtól megtudni az ilyen szerződések részleteit, mert a magyar nép közös tulajdonáról, természeti kincséről van szó, nem a kormánypárt politikusainak magánvagyonáról. (Bár nekik épp törvényi kötelességük erről is beszámolni, más kérdés, hogy ott hazudnak róla, ahol tudnak.)

    Kérlek, magyarázd el, hol látsz te itt kettős mércét!!!