• dilofekete
    #32
    Majd csak hallok ezekről a fénycsodákról, talán itt az sg-n.
    Akkor malyd talán veszek növényeket is az akváriumomba. Most egy nagy kő és galy építmény és még így is olyan, mint ha kőolajat öntött volna bele valami UFO, de eggy hal mindig életben van:)
    Azért érdekel, hogy milyenek ezek a fények a növényeknél, mert a szememet a fénycső, villanykörte vagy LED, mindegyik idegesíti a szememet. Habár a nap is, de csak addig amíg át nem lököm magam a másik oldalra:) de ebben az esetben a növényeket akarom világítani és nem a szobát. Ilyen szempontból jó lenne a lapos lámpa, mert jól irányított fénye van. Gondolom Homorút nem lehetne ilyenekből gyártani ilyen célra? Pontosabban Félhomorút, ami olyasmi hogy az eleje jobban le van hajlítva, mint a hátulja(vagy azt az ellenkező írányba kéne, passz), Ezért tetszene, de milyen lehet a fénye. Az is praktikus lenne, ha rákötném eggy pici napelemre és azzal is elmenne. Így olyan idő lenne bent, mint kint(a sarokban ahol árnyék van).
    Tudom eggyszerűbb lenne eggy hatalmas kerti tavat csinálni és a pince oldalát kicserélni akváriumra, hogy olyan legyen, mint a tropikárium csak olcsóbb. Jó lenne ha lenne eggy ilyenem csak nem tudom elképzelni, mert olyan a fény a vízben, mintha fénycsövek világítanák, meg vilanykörték, pedig a napnak kéne világítania. Biztosan sok a növény benne:)
    Habár a víz számlával ezt a villany számlát vissza is termelném, de nem baj, mert fúrok kutat és akkor olcsóbb lesz(civilizáció nem létezik , ilyen csak halban és zölden), talán még horgászhatnék is, ha szélesebb lenne a telkünk:)
    Namost, ha én este csinálnék kerti partyt akkor hogyan oldanám meg, hogy ilyen lappal világíhassak a felyem fölött, hogy még a csillagokat is lássam, mert így lenne hangulatos, tehát eggy átlátszó fény lap kéne, hogy fasza kerti party legyen, zöld halászlével, aminek jó zamatos íze lesz:)
    Nem vagyok hülye, nekem ilyen kell, nem kék.
    Namalyd ilyen is lesz talán:)