Hogy miért használom a win7-et? Erre igazából nem tudok neked választ adni, de egy hangyányi tapasztalatom van belőle, így kicsit átfogalmaznám a kérdést:
Miért ajánlom a Win7-et a most winXP-t használó ismerőseimnek, akik agybajt kaptak a vistától?
1. Ha megfelelő hardware van alatta, akkor gyorsabb, mint a windows XP. A programok indulása és futása gyorsabb. Én pl a videórendereléssel próbálkoztam, ott bőven rávert az XP-re ugyanazzal a konfiggal.
2. Egyszerűbb használni. Nem kell szarakodni a driver CD rengeteggel telepítés után, mert elég széleskörű a HW ismerete. Nálam pl bluetooth adaptert XP alatt csak driver CD-vel tudtam életre kelteni, vista alatt sehogy (!!), Win7 azonnal felismerte.
3. Esztétikusabb. Egyszerűen szépen néz ki. Mondjuk a dizájnból mindenkinek más jön be, de nekem a külső testreszabása egy háttér kicserélésében kimerült.
4. Mostanság egyre kevésbé fog az MS az XP-vel törődni, mert a Win7-et fogja nyomni. R-go többet tökölnek majd a fejlesztésével, kevesebb lesz a hiba benne.
Így elsőre ennyi. És még egy kérés. Ha azzal keménykedsz, hogy kalóz XP-bel bohóckodsz, akkor kérlek ne pedálozz a linuxal, mert ez szánalmas. Már leírtam párszor: Égeted az egész közösséget. Lehet értelmesen is beszélgetni itt, nem kell mindent 324 postban nyomatékosítani, teletömni debilebbnél debilebb szmájlikkal, meg windózhetes halálcsillaggal.