• Miss Popolina
    #77
    Kiválóan tudok dolgozni a Linuxszal, pedig nem vagyok egy számítógépzseni.

    "tud már valamelyik mainstream linuxos fájlrendszer ACL-eket kezelni?"

    Az ACL mint olyan elsősorban a UNIX ext2 filerendszerhez kötődik, innen vették át a Windows NT-be. Legalább 12 éve vannak ACL-lel ellátott Destkop Linuxok.

    MS Office-nál szarabb szövegszerkesztő programot keresve sem találtam még az interneten, pedig direkt utánajártam. A leglassabb, leginstabilabb, legbrutálnagyobb és még ráadásul intallálni is kell. Ezzel szemben (pl.) az openOffice kicsi kb. tized (!!) része az MS officenak, nem kell telepíteni , szülőkönyvtárból indul, gyors, megbízható, ismeri az MS office formátumokat, meg a PDF-et, meg egy rakás egyébként zárt forráskódú formátumot, ismeri az odf-et aminél több tulajdonképpen nem is kell, exportál pdf-be ... még vagy 40 féle formátumot ismer.. gyakorlatilag egy napon sem lehet említeni az MS szopiszt, meg az openOffice-t !

    Nem beszélve az olyan hátrányokról, mint hogy még ráadásul fizetős is , de még csak olcsónak sem nevezhető, plussz az állandó trójai és botnet problémákkal meg az "újrahuzagtós" WINDOWS-on megy csak... ("Újra kell húznom a Windowst" , ez mennyire általános már ?

    Hát gratulálok nektek ! Huzogassátok csak !