"Szerintem, ha leírtam volna, hogy igen tévedtem, mert azt hittem, hogy a gravitáció a Föld középpontja felé egyre nő, akkor mi lett volna? Egy nagy semmi. Az ilyen polárkafélék (ez rovarféle, talán) akkor még többet akartak volna"
Annyi feltétlenül, hogy néhányan többre becsülnének téged, mint most, akár teszel mások véleményére, akár nem. Na meg most kevesebben röhögnének rajtad és a felsüléseden, akár teszel a véleményükre, akár nem. De nem hinném, hogy teszel ezekre, mert különben nem polarka általad feltételezett viselkedése irányította volna a te viselkedésedet. Önmagában is vicces, hogy egy pedagogosz, aminek te tekinted magad, attól tart, hogy egy tévedésének elismerése csorbíthatná a tekintélyét. :P Saját tapasztalatból mondhatom neked, hogy nem csorbítja, épp ellenkezőleg!
"Az önfényezés, a másik legyőzni akarása, és a többi."
Ugye ezt magadról írod?
"nem okoz neked örömet, hogy megoszd a tudásodat, elmagyarázd másoknak, szépen, érthető nyelven"
Gyanítom, hogy a te magyarázataid a te stílusodban vajmi kevés örömet okoznak másoknak.
Tényleg nagyon sajnálom, hogy most is csak magadat magyarázod ahelyett, hogy rájönnél: barátságos, nem sértő és nem kioktató hangnemben is át lehet adni ugyanazt a tudást, amit te itt fennhéjázva próbálsz tenni. Talán nem mellékesen ezáltal több megbecsülést szereznél magadnak az itteni olvasók között is.