• Justil
    #35
    Már megbocsáss, de éppen engem igazolsz...én legalábbis a vezető apát nem mondanám értelmiséginek, csak mert vezető beosztásba került, sem pedig a fiát. Velük kapcsolatban amit leírtál, azzal csak egyet érteni tudok.
    Előtte meg Kóka..ő értelmiségi? Szerintem nem. Nem tudom, végzett -e egyetemet, de maradjunk annyiban, hogy nem a végzettségről beszéltem, amikor értelmiségiekről ejtettem szót. Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy alkalmas értelmezésben aki értelmiségi, az felfogja ésszel, hogy mitől kellene, hogy különbözzünk az állatoktól (meg mik azok a rossz tulajdonságok, amik még az állatokéinál is rosszabbak), és aszerint fog viselkedni.
    Ettől még lehet, hogy a vadabb szexet fogja szeretni az asszonnyal, de megverni nem fogja. Meg mér ne mehetne kocsmába?
    Mindegy, remélem nagyjából átjön, hogy milyen "típusú" emberekre gondolok, és ha igen, akkor már érted, hogy mindössze annyit szeretnék, hogy ilyenből több legyen. A hatalom meg persze azt, hogy minél kevesebb, mert az ilyen békés, kiegyensúlyozott és (kritikusan) gondolkodni képes (!!) emberek jelentik a legnagyobb veszélyt a rafkós kis korszellemükre.