• qwas
    #29
    Nem akarom a világodat rombolni, de az, hogy az értelmiségi nem a kocsmában hőbölög a haverjaival az még nem azt jeleni, hogy otthon nem veri szarrá a feleségét vagy a gyerekér levezetendő a felgyülemlett feszültséget. Illetve, hogy a kuplerájban nem megalázott rabszolga szeret lenni. Legjobb példa nagyértékű politikusunk "erőszakszex" nyelvbotlása. Gondolod, hogy ez véletlen?
    Szerintem a lényeg az, hogy sokan a kissebségi komplexusukat próbálják kiélni a gyengébb - és ez nagyon fontos - megfélelmítésével fizikai bántalmazásával. Lentebb fiatal kollega írta a vezető apa nagyon bunkó fiát; csak példaként emelem ki. Akkor is ilyen topa lenne a gyerek ha az apja a pénz hajkurászása helyett néha elvitte volna túrázni vagy horgászni vagy más de együtt töltött dologra? Nem hiszem. Valószínű világ életében szartak a fejére és ennek meg is lett az eredménye. Jobb esetben később megjön az esze és felfedezi a saját értékeit - itt nem a 62-es bicepszre gondolok - és eszerint megtanul élni vagy elzüllik teljesen és előbb utóbb beleszalad egy bökőbe vagy egy nagyobb halba és akkor kampeca.
    Azt gondolom, hogy a sport (értelmes de akár agresszív is lehet ha valakinek az hiányzik) nagyon jó dolog a feszültség levezetésére. Ott aztán mindenki megmutathatja, hogy mit tud. Azok a gyíkok akik a kissebeken élik ki magukat a szememben a legszánalmasababb lények a világon. Később ha megjön az eszük nagyon fogják bánni ha meg nem akkor meg úgyis mindegy.