• Ahoy
    #21
    Azért legyünk őszinték, van hatása a lövöldözős filmeknek, és játékoknak. A fegyver mint szimbólum, sőt mi több a hatalom szimbóluma ivódott be a tudatunkba. Sokak vonzódnak a fegyverekhez emiatt... Én már régóta nem játszom (most vettem elő sok év után a DOS-os Settlers 2-őt :D) de bizony manapság is lázba hoz egy jó stukker, vagy puska. Legyünk őszinték kinek ne fordult már meg a fejében, hogy az utcán épp fosztogató, rajoló rablócigány bandába, hős igazságtevőként beleeresztünk egy sorozatot AK-val..., vagy a neked beszóló bunkó állat gyűröttnyakú kopaszt péppé verni egy szöges boxerral...

    Nem mondhatom hogy ezek egészséges gondolatok, de ez nem valóság. Az épelméjű ember ezeket soha nem fogja megtenni...mindig csak vizuális képként fog megmaradni. És itt jönnek azok akik képtelenek erre. Valóban fogják az AK-t és megteszik. Igen, pontosan úgy mint a CS-ben...

    Van valamilyen szinten felelőssége az ölős filmeknek és játékoknak, de ez a gyermek lelki és elmeállapotától függ.

    Régen valóban másképp volt... Apáink nagyapáink borzasztó élményeket éltek át a háborúban, a haláltáborokban...tudják mit jelent élesben agyonlőni egy embert. Nekünk erről fogalmunk csincs. CSak azt tudjuk, hogy ha meghalunk, csak respawnolunk az A-n és mehet tovább.

    Véleményem szerint, biztosan van negatív hatása a fiatalokra... ezt muszáj elismernünk. Viszont NEM lehet megakadályozni, betiltani, gulágra küldeni a fejlesztőket, rendezőket csak ezért. Nemcsak hogy teljesen értelmetlen, de képtelenség is pl a torrent világában.

    A férfi nép mindig fogja szeretni az agressziót, a versengést, a másik legyőzését, és ez így van rendjén. Ezt soha nem fogja elvenni tőlünk senki.
    Tehát azt a sok pénzt amit ezeknek a betiltására fordítanak eszetlenül, inkább a családok támogatására kéne költeni. Hogy tudjanak alternatívát nyújtani a gyerekeknek, pl a sportban.. küzdősportok, labdajátékok... stb. Persze emellett nyugodtan játszatnak is... de a kulcsszó mindig is ezlesz:

    MÉRTÉKLETESSÉG!